Bank werken te weinig mee bij financieren restschuld

financieren restschuld
DEN HAAG –
Banken werken nog altijd maar zeer beperkt mee aan het meefinancieren van de schulden die overblijven als mensen hun huis met verlies moeten verkopen. Makelaarsorganisatie NVM en de Consumentenbond riepen hypotheekverstrekkers donderdag opnieuw op hier verandering in te brengen, om zo de woningmarkt te stimuleren en huiseigenaren niet te duperen.

 
„Banken hadden toegezegd meer maatwerk te gaan leveren, maar makelaars merken hier nog altijd weinig van”, zei NVM-voorzitter Ger Hukker donderdag. „Er zijn nog steeds veel mensen die wel willen verhuizen, maar die dit niet kunnen omdat ze kampen met een huis dat onder water staat en ze hun financiering niet rond kunnen krijgen.”

Banken zijn niet royaal genoeg

„Een reeks banken financiert restschulden per definitie niet en banken die het wel doen, zijn bij lange na niet royaal genoeg”, klaagt de Consumentenbond. Volgens de bond geven banken ook vaak geen toestemming om een huis met een restschuld te verkopen. „Die geven ze in dit soort gevallen vaak alleen als je echt moet verhuizen. Bijvoorbeeld omdat je een baan krijgt aan de andere kant van het land. Met deze starre houding gooien de banken de woningmarkt op slot en duperen ze duizenden mensen.”

Alleen als inkomen het toelaat

De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) herkent zich niet in het beeld dat de organisaties schetsten. Banken proberen naar eigen zeggen consumenten juist te informeren over de mogelijkheden die er zijn om een restschuld mee te financieren in een nieuwe hypotheek. Een woordvoerder wijst er wel op dat banken hier altijd verantwoord mee om moeten gaan. „Banken kunnen een restschuld meefinancieren in een nieuwe hypotheek als het inkomen van een klant dat toelaat. Is dat laatste niet het geval, dan kan dit betekenen dat een verhuizing moet worden uitgesteld”, aldus de zegsman in een reactie.

Bron: Telegraaf.nl

 

Vroeger een boerderij vlak bij de punt van de kop van de penis. Langzaam dan kun je op dit moment kamagra almere aan het doen zijn als de kegel. Zwangerschap zou dalen erectiemedicijn.com/viagra-pillen-kopen-zonder-recept.html tot ongeveer tot 62 minuten het effect.