Aflossingsvrije Hypotheek

Aflossingsvrije Hypotheek

Zoals de naam al doet zeggen: op de Aflossingsvrije Hypotheek lost u niet af maar betaalt u alleen rente. Omdat u tijdens de looptijd van de Aflossingsvrije Hypotheek niet aflost, blijft het rentebedrag dat u elke maand betaalt gelijk. Dit geldt uiteraard niet als u voor een variabele rente heeft gekozen maar geldt alleen als u de rente heeft vastgezet voor een bepaalde periode.
U houdt dezelfde hypotheekschuld omdat u tijdens de looptijd van de Aflossingsvrije Hypotheek niets aflost. Deze schuld moet u dan ook terugbetalen. Enkele voorbeelden om een terugbetaling te voldoen zijn bijvoorbeeld met spaargeld of met de opbrengst uit de verkoop van uw woning.

U kunt uw Aflossingsvrije Hypotheek combineren met andere hypotheek. U mag namelijk 50% van de waarde van uw woning aflossingsvrij financieren. U kunt dus een Aflossingsvrije Hypotheek afsluiten voor 50% van de taxatiewaarde of aankoopprijs van uw woning. De overige 50% leent u dan met een andere hypotheekvorm of financiert u (gedeeltelijk) met eigen geld. Wat u daarvan meer leent moet u financieren met een hypotheek waarbij u aflost. Combineer daarom uw Aflossingsvrije Hypotheek met een annu├»teitenhypotheek of een lineaire hypotheek. Dan kunt u daarmee een deel van uw hypotheekschuld aflossen.

Daarnaast kunt u bij de Aflossingsvrije Hypotheek alleen nog onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op hypotheekrenteaftrek.