BKR Hypotheek

BKR Hypotheek

Wanneer u een problematische BKR registratie heeft, dan is een BKR hypotheek misschien iets voor u. Een BKR hypotheek is geen hypotheekvorm, want het heeft niets te maken met een manier waarop wordt afgelost. Het zegt alleen iets over de doelgroep: de mensen voor wie een BKR hypotheek mogelijk een goede optie is.

Alle kredieten die worden afgesloten in Nederland, worden bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel geregistreerd. Wanneer iemand problemen heeft met het afbetalen van de kredieten, dan wordt hiervoor een codering aangebracht in het persoonlijke dossier. Dit is de zogeheten BKR codering. Er zijn diverse coderingen, die variëren in ernst.

Wanneer u een BKR codering heeft, dan is het moeilijk voor u om een lening te verkrijgen. Dit betekent dus ook dat het afsluiten van een hypotheek problemen op kan leveren. Banken willen het geld dat zij uitlenen uiteraard graag terug hebben. Zij nemen bij het uitlenen dus zo min mogelijk risico. Wanneer u een BKR codering heeft, dan ziet de bank u dus als een potentieel risico.

In het verleden waren er diverse banken die speciale opties hadden voor mensen die een negatieve BKR codering hadden. Het was voor hen dan toch mogelijk om een hypotheek te krijgen ondanks hun BKR registratie. Hiervoor moest uiteraard wel betaald worden. De rente die gevraagd werd voor een BKR hypotheek was flink hoger dan de rente op gewone hypotheken. Sinds de kredietcrisis is begonnen, hebben veel van deze banken zich teruggetrokken uit de hypotheekmarkt. BKR hypotheken zijn dan ook niet meer te verkrijgen. Wanneer u uw negatieve BKR registratie kunt verklaren met een verhaal dat klopt, dan kunt u het proberen voor te leggen aan een hypotheekadviseur. Het is mogelijk dat deze adviseur een bank kan overtuigen u alsnog van een hypotheek te voorzien.