Hypotheek nemen verstandig?

Is anno 2013 een hypotheek nemen verstandig?

Ons antwoord is een volmondig ‘ja’, maar… met een aantal ‘alsen’ er aan vast! Via als-1, als-2 en als-3 komt u uit bij een verstandige hypotheek.

hypotheek_nemen_verstandig

Neem weloverwogen uw eigen beslissing

Is een hypotheek nemen verstandig, wij vinden van wel. Als u met de juiste hypotheekverstrekker in zee gaat. Als die hypotheekverstrekker u transparante, eerlijke en actuele cijfers en informatie geeft. Als u vervolgens weloverwogen een eigen beslissing kunt nemen en die ook neemt. Ja, dan is een hypotheek nemen verstandig! Een hypotheek nemen is dan een verantwoordelijke investering in uw eigen toekomst. En in die van uw eventuele partner en/of kinderen.

Veel beweging in de handel van huizen

De woningmarkt is een woelige markt gebleken. De prijzen van huizen zijn de afgelopen jaren flink gekelderd. Tegelijkertijd is het dagelijks leven juist duurder geworden. Onder die kosten vallen bijvoorbeeld uw boodschappen en de uitgaven voor het onderhoud van uw huis. Een logische vraag die veel mensen zich daarom terecht stellen: is een hypotheek nemen verstandig of niet?

Hypotheek nemen verstandig? Ook wetgeving is van invloed

Niet alleen qua prijzen is de marktplaats van woonhuizen turbulent. Op het gebied van wetgeving zijn essentiële aanpassingen gedaan door de Nederlandse overheid. Zo is het verhuren van u eigen woning veel makkelijker en aantrekkelijker gemaakt. Een versoepeling van de regels dus. Aan de andere kant zijn op het gebied van hypotheken veel touwtjes een stuk strakker aangetrokken. Meer en sneller aflossen wordt gestimuleerd. Maar er zijn ook diverse nieuwe en innovatieve vormen van beleggen bijgekomen. De hypotheken-markt is hierdoor eerlijker, opener en breder geworden. En dat is uiteindelijk echt in uw voordeel!

Iedere situatie is uniek en vergelijken loont

Is een hypotheek nemen verstandig in uw specifieke situatie? Dat hangt natuurlijk van veel factoren af. Het gaat er vooral om dat u die ene hypotheek afsluit die het beste past bij uw persoonlijke situatie. Om u op weg te helpen richting die voor u beste keuze, zetten wij alle mogelijke hypotheken uitvoerig op een rij. De gangbare vormen als de spaarhypotheek en de aflossingsvrije hypotheek. Daarnaast geven we ook uitleg over bijvoorbeeld de nieuwere klimaathypotheek en de wereldhypotheek. U kunt ze onderling allemaal matchen met uw individuele omstandigheden.

Komt u er toch niet helemaal uit of heeft u aanvullende vragen of opmerkingen? In dat geval zijn wij bereikbaar via email en het online contactformulier. We informeren u graag! Ms in management information systems security from ctu.